Haber Detay

 
Filo Kiralamanın Satın Almaya Kıyasla Avantajları Nelerdir?
Apr 13, 2021

Filo Kiralamanın Satın Almaya Kıyasla Avantajları Nelerdir?


Şirketlerin, otomobil ve 4x4 binek aracı ihtiyaçlarını Filo Kiralama yolu ile gidermeleri şirket yönetimleri için kaçınılmaz hale geldi.

Category: Turkish
Posted by: seyyareuser

NEDEN ARAÇ ALMAK YERİNE SEYYARE FİLO KİRALAMA ve grup şirketi DA VİNCİ RENT A CAR /günlük araç kiralamadan ARAÇ KİRALAMALISINIZ?

 

Şirketlerin, otomobil ve 4x4 binek aracı ihtiyaçlarını Filo Kiralama yolu ile gidermeleri şirket yönetimleri için kaçınılmaz hale geldi. Şirket yönetimleri gerek bir işe başlarken . gerekse gündelik ihtiyaçları için yeni araçlar alarak şirketlerinin sırtına ciddi finansman yükleri bindirmek istemiyorlar. Araç fiyatlarında başdöndürücü artış meydana geldiği kuşkusuz. Sadece araç fiyatları değil aracın giderleri de  finansman yüküne ciddi bir yük getiriyor. Buna karşılık binek araç ihtiyacının filo kiralama yolu ile giderilmesi çok küçük maliyetlerle şirket ihtiyacının giderilmesini sağlıyor.

Filo kiralama yerine araç alımını tercih eden ve artık epece az sayıda kalan   firma yüksek araç maliyetleri ve beraberinde gelen yüksek oranlı kredilerin nakit akış tablolarını çok olumsuz etkilediğini kısa sürede fark ediyorlar.

Finansman yükü ,sadece binek aracının satın alma maliyeti ve yüksek kredi maliyetleri değil ; filo kiralama yerine satın alınan aracın; Trafik sigortası, Kasko sigortası , Yıllık Yaz/Kış lastik değişimleri, periyodik bakım giderleri , Vergiler gibi çok sayıda işletme giderine yol açan masraf kalemine de katlanmak zorunda kalıyorlar.

İş , sadece masrafları ödemekle kalmıyor, Vergilerin ve sigortaların ödenmesi. Lastik değişimi, Bakım/onarım ,araç muayenesi otoyol/köprü geçişlerinin takip ve ödemelerinin yapılması gibi pek çok formaliteyi yürütecek elemanların istihdamı ilave bir yük olarak firmaların karşısına çıkıyor.. Eğer mevcut personelin bu işleri yürütmesi istenirse bu defa konunun ehli olmayan  mevcut personelin verimsiz kullanımı iş ve mesai kaybı, ve ehil olmadıkları konularda araç bakım ve onarım giderlerinin katlanması sonucunu doğurması hatta suiistimaller gibi kaçınılmaz sonuçları beraberinde getiriyor.

Diğer yandan kiralama yapan firmalar ; kiralama bedellerini vergi matrahlarından gerekse kiralama faturalarındaki KDV’yi Ödemeleri gereken KDV den aynen düşebiliyorlar. Bu Firmalar için ciddi bir kazanç demek.

İşte , bütün bu sebepler ; özellikle Ankara, İstanbul, Konya ,Bursa ,Eskişehir ,Antalya Burdur, Çanakkale gibi gelişmişler illerde Filo kiralama/Filo araç ve binek araç kiralama/ ihtiyacını da beraberinde getiriyor..